Medverkande i Maria Stuart

Maria Stuart, drottning av Skottland
Elisabet, drottning av England
Leicester
Talbot
Cecil

Regi
Piano, musikalisk ledning
Johanna Ringarp, sopran

Johanna Ringarp, sopran

Johanna Ringarp har studerat sång sedan 1998. Senast gjorde hon rollen som Oscar i Maskeradbalen (2011). Hon har även gjort Norma med Opera Vega (2009). Tidigare har hon bland annat medverkat i Jacqueline Delmans Operaworkshop och i operagruppen Via Veccia Nove (som solist) och Operavox (som korist).

Anna Louise Johansson, sopran

Anna Louise Johansson, sopran

Anna Louise Johansson är från början pianist och violast, och studerar sång för pedagogen Ritva Eerola från Helsingfors och Helene Lux Dryselius. Hon har gjort roller som Amelia i Maskeradbalen med Opera Vega (2011), Tatjana i Eugen Onegin med Opera Ett (2009) och Adalgisa i Norma med Opera Vega (2009), samt sjungit solistpartier ur bl.a. Tosca och Aida tillsammans med operagruppen Via Vecchia Nove (2008). Hon har även medverkat som korist i Opera Vox. Anna har framträtt konsertant tillsammans med pianisten Marinela Mitria: Italienska sånger (2007), Sibelius-romanser (2009) och med soloföreställningen Hjärtespalten (2010) i regi av Rikard Johansson.
John Haque, tenor

John Haque, tenor

John Haque har studerat på Stockholms Operastudio. Han har under våren 2010 sjungit Rodolphe i ”La Boheme” och under sommaren 2010 sjungit Nemorino i ”Kärleksdrycken” på Skånska Operan. John har under 2010 även varit understudy för Spoletta och Cavaradossi i Svenska Operans uppsättning av ”Tosca”. Tidigare har John under 2009 sjungit Alfio i ”Cavalleria Rusticana”, Azael I ”L’enfant prodigue”, Niels i ”Miss Julie” samt även varit understudy för Turiddu i ”Cavalleria” och Beppo i ”Pajazzo” Han har sjungit i kören på Norrlandsoperan och även gjort rollerna Parpignol I ”La boheme” och Alfred i ”Sjökor och Stekare - en Bloggopera.” 2011 gjorde John rollen som Gustav III i Opera Vegas uppsättning av Maskeradbalen i regi av Catarina Gnosspelius.
Thomas Vestlund, baryton

Thomas Vestlund, baryton

Thomas Vestlund har studerat på Stockholm operastudio, klassiska sånglinjen och Konservatorielinjen på Kulturama samt vid Birkagårdens folkhögskola. Thomas har gjort roller som Figaro i Figaros Bröllop med Svenska operan, Greve Robinson i det Hemliga äktenskapet och Ludo i Gycklarnas Hamlet av Thomas Jennefelt under Stockholm operastudios regi. Thomas har gjort ett flertal solistframträdanden både på Stockholms slott och i kyrkor runt om i länet. Han har även varit anställd som korist i Opera Belvederes uppsättning av Don Giovanni och i Södertäljeoperans uppsättning av Läderlappen. För närvarande jobbar han som statist på Kungliga Operan i Stockholm.
Christian Håkansson, bas

Christian Håkansson, bas

Christian Håkansson studerar för närvarande på Stockholms Operastudio och har tidigare gått på bl.a. Skara Skolscen. Han gjorde under sommaren 2010 rollen som bryggaren i Opera på Ungskärs uppsättning av "Komedi på en bro" av Bohuslav Martinu i Blekinges skärgård, som även spelades på Nybrokajen 11 i november 2010 och sommaren 2009 sjöng han i solistkören i Granados "Goyescas" med Opera på Ungskär. Han har även medverkat i ett flertal uppsättningar med Stockholms Operastudio.
Håkan Starkenberg, regi

Håkan Starkenberg, regi

Håkan Starkenberg är operasångare och regissör. Som sångare debuterade han i rollen som Steuermann på Göteborgsoperan 1995 och sedan dess har han gästat bl a Kungliga Operan, Folkoperan, Malmö Opera och Norrlandsoperan som solist, och även internationellt i bl a Kanada och Skottland. Han har gjort sig känd för sitt sceniska engagemang och ett antal starka rollporträtt. Håkans brinnande intresse för det sceniska uttrycket har lett honom in på regibanan. Han har tidigare arbetat som assistent till regissören Mellika Melouani Melani i ett flertal produktioner och han har undervisat i scenframställning på Stockholm Operastudio. Under 2012 regisserar han även den uppmärksammade uppsättningen av Tosca på Reaktorhallen i Stockholm. I framtiden väntar fler regiuppdrag och som sångare ser vi Håkan i Capriccio på Kungliga Operan och senare i titelrollen som Elefantmannen på Norrlandsoperan hösten 2012.
Alexander Nordwall, piano

Alexander Nordwall, piano, musikalisk ledn.

Alexander Nordwall är från början oboist utbildad vid Kungl. Musikhögskolan. Efter att ha frilansat i några år med arbete i flertalet av de stora orkestrarna i Sverige, utbildade han sig som sångare vid Operastudio 67 och har därefter även varit verksam som solist i bl.a. operagrupperna Operavox och Scensångarna samt som korist på Kungl. Operan. Sedan några år arbetar Alexander även som repetitör och pianist åt sångare och fria operagrupper.