Medverkande i La Bohème

Mimì, sömmerska
Rodolphe, poet
Musette, artist
Marcel, konstnär
Colinne, filosof
Jeanette, musiker
Benoit, hyresvärd
Alcindoro, statsråd

Regi
Piano, musikalisk ledning
Anna Louise Johansson, sopran

Anna Louise Johansson, sopran

Anna Louise Johansson är från början pianist och violast, och studerar sång för pedagogen Ritva Eerola från Helsingfors, samt för Ingrid Tobiasson och Helene Lux Dryselius. Med Opera Vega har hon gjort roller som Drottning Elisabet i Maria Stuart, Amelia i Maskeradbalen och Adalgisa i Norma. Hon har även gjort Tatjana i Eugen Onegin med Opera Ett. Hon har medverkat som korist i Opera Vox uppsättning av Pajazzo. Anna framträder regelbundet konsertant tillsammans med pianisten Marinela Mitria: Franska sånger (2013), Sibeliusromanser (2009), Italienska sånger (2007) och med soloföreställningen Hjärtespalten i regi av Rikard Johansson.
John Haque, tenor

John Haque, tenor

John Haque har studerat på Stockholms Operastudio och vid Operahögskolan i Stockholm. Under det senaste året har han sjungit rollerna Turiddu i "Cavalleria Rusticana" på SpaghettiOperan Regina samt Alfredo i "La Traviata" och Hertigen i "Rigoletto" i Parma. Tidigare har han sjungit Greve Leicester i "Maria Stuart", Pinkerton i "Madama Butterfly", Don Ottavio i "Don Giovanni", Rodolphe i ”La Boheme”, Nemorino i ”Kärleksdrycken”, Gustaf III i "Maskeradbalen", Jason i "Medea" och Yakusidé i "Madame Butterfly". Bohème var den första opera John såg. Detta var på Södertäljeoperan 1996, då Anders Lundström sjöng Rodolpe. Uppe på Norrlandsoperan studerade John för samme Anders Lundström. Nu, när han själv får sjunga rollen, är cirkeln är sluten.
Johanna Ringarp, sopran

Johanna Ringarp, sopran

Johanna Ringarp har tidigare gjort roller som Maria Stuart (2012), Oscar i Maskeradbalen (2011) och Norma (2009) med Opera Vega. Hon har också medverkat i Jacqueline Delmans Operaworkshop och i operagruppen Via Veccia Nove (som solist) och Operavox (som korist).

Thomas Sepp, baryton

Thomas Sepp, baryton

Thomas Sepp är utbildad vid Birkagårdens Folkhögskola, Stockholm Operastudio 67 samt Operahögskolan i Stockholm, där han tog sin konstnärliga masterexamen våren 2013. Thomas medverkade sommaren 2013 i Vadstena-Akademiens nyskrivna opera "Jorun orm i öga", musik av Marie Samuelsson till libretto av Kerstin Ekman. Våren 2013 sjöng Thomas titelrollen i Mozarts "Don Giovanni" i Operahögskolans examensproduktion i Örebro Konserthus samt på Kungliga Operan. Hösten 2012 sjöng han rollen som Morales i Bizets "Carmen" på Kungliga Operan, samt rollen som Doktor Muret i SR/Radioteaterns nyskrivna opera "Rhesus" av Magnus Bunnskog. Våren 2014 medverkar Thomas i en specialskriven roll vid uruppförandet av Joel Engströms nyskrivna kammaropera (som ännu är utan titel), producerat av Kungliga Musikhögskolan, i regi av Linda Mallik. Thomas har en bakgrund även som operakorist på bl.a. Norrlandsoperan, Drottningholms Slottsteater samt huvudsakligen på Kungliga Operan. Han är även anlitad som solist i oratorier och andra sakrala verk.
Stina Lindberg, sopran

Stina Lindberg, sopran

Stina Lindberg är verksam i ett flertal fria operagrupper i Sverige, både som sopran och mezzo. Med Opera Vega har hon tidigare gjort rollen som Ulrika i Maskeradbalen. Andra roller i urval: Rosina i Barberaren i Sevilla, Nedda i Pajazzo, Elvira i Don Giovanni och Mimi i Boheme (med Opera Vox), Popelka i Komedi på en bro, Tisbe/sopran nr 2 i L'impressario (av M Nellborn 2011), Azucena i Trubaduren, Eboli i Don Carlo och sommaren 2013 uruppförde Stina kortoperan "Rebajas" för sopran och bongotrummor, skriven direkt för henne av M Nellborn (med Opera på Ungskär/Operapelago Blekinge). Stina har även nyligen gjort Santuzza i Cavalleria Rusticana (med Opera Viva).
Louisa Wallström, mezzosopran

Louisa Wallström, mezzosopran

Louisa Wallström har en musikalisk bakgrund från Södra Latins yrkesmusikerlinje solosång. Hon började operastudier i Kulturamas Opera Grund 2011-2012, och går för närvarande första året på Stockholms Operastudio. Hon var under somrarna 2012 och 2013 engagerad i operagruppen Opera på Ungskär/Operpelago i Blekinge. Hon deltog även under sommaren 2013 i föreställningen ”Verdi möter Wagner”, ett samarbete mellan Borgholms slott och Operapelago, i Borgholms slottsruin.


Christian Håkansson, bas

Christian Håkansson, bas

Christian Håkansson studerar för närvarande på Stockholms Operastudio och har tidigare gått på bl.a. Skara Skolscen. Han gjorde under sommaren 2010 rollen som bryggaren i Opera på Ungskärs uppsättning av "Komedi på en bro" av Bohuslav Martinu i Blekinges skärgård, som även spelades på Nybrokajen 11 i november 2010 och sommaren 2009 sjöng han i solistkören i Granados "Goyescas" med Opera på Ungskär. Han har även medverkat i ett flertal uppsättningar med Stockholms Operastudio.Öllegård Groundstroem, regi

Öllegård Groundstroem, regi

Öllegård Groundstroem är utbildad i regi på Teaterhögskolan i Malmö 2004 samt Operahögskolan i Stockholm 2011. Hon arbetar främst som regissör på länsteatrarna från Kalmar upp till Luleå, nu senast gjorde hon "Entreprenören från helvetet" av Klas Abrahamsson på Småland Musik Och Teater i Jönköping. Föreställningar i urval: "Woyzeck <3 Marie" med Det Ferösche Companie 2013 som spelades på Färöarna, samt i Norge och Danmark, "Macbeth" av Shakespeare på Regionteatern Blekinge Kronoberg 2012, "Sankt Sebastians blick" en kammaropera av Magnus Bunnskog på Teater Giljotin 2011, "Att döda ett Tivoli" av Dennis Magnusson på Backa Teater 2007, samt "Klimax" av Lisa Langseth på Dramaten 2006.
Alexander Nordwall, piano

Alexander Nordwall, piano, musikalisk ledn.

Alexander Nordwall är från början oboist utbildad vid Kungl. Musikhögskolan. Efter att ha frilansat i några år med arbete i flertalet av de stora orkestrarna i Sverige, utbildade han sig som sångare vid Operastudio 67 och har därefter även varit verksam som solist i bl.a. operagrupperna Operavox och Scensångarna samt som korist på Kungl. Operan. Sedan några år arbetar Alexander även som repetitör och pianist åt sångare och fria operagrupper.